Sri Lankas flagga.

                    Rundresa 2 på Sri Lanka

                                    15 dagar/14 nätter 

                Denna rundresa är bäst att göra juni - september                     

Rundresa 2 på Sri Lanka.

DAG 1-3

När ni landat på Bandaranaike international airport i Colombo möts ni av Chamila eller någon av hans chaufförer. Ni blir körda till ert hotell i Negombo och checkar in. Det tar det ca 1/2 timme.

Här stannar ni 2 nätter så att ni hinner vila ut, bada, sola och börja lära känna Sri lanka.

  AYUBOWAN-VÄLKOMMEN

I Negombo finns många spännande saker att uppleva.

- Gör en båttur på den holländska kanalen eller i Negombo lagun med Sarath. En av turerna bjuder vi på, välj själv vilken ni vill göra. En tuck tuck hämtar er på hotellet och tar er till båten. Kanal/Laguntur

På kanalturen får man se många vackra fåglar som Sarath är specialist på att hitta. Kanske har man tur och får se den vilda apfamiljen som bor där.  Mannen som klättrar högt upp i palmerna för att tappa dom på saven som han sen jäser till palmbrännvin är fascinerande att möta.Turen avslutas med en magisk solnedgång.

På lagunturen åker man via den holländska kanalen ut i Negombo lagun. Här finns vilda apor, flygande hundar (fladdermöss) som hänger i träden, vackra fåglar och fiskare som är ute och fångar räkor på sitt eget sätt.Turen avslutas med en magisk solnedgång.

 

- Gör en runtur i Negombo stad med Sunil´s tuck tuck. Vi bjuder er på en tur.                  Rundtur i Negombo

Han hämtar er på hotellet och tar er på en 2 timmars tur i Negombo stad. Man kan åka 2 vuxna i tuck tucken + ett barn om ni är fler ordnar han fler tuck tuckar.

Vill man se fiskmarknaden i full gång får man åka klockan 8.00 på morgonen (för det är då handeln med den nyfångade fisken pågår).

På turen får man uppleva:

Fiskmarknaden, holländska fortet, holländska kanalen, Hindutemplet-Crisna Mariamma tempel, S:t Marys kyrka, Buddatemplet- Angurukaramulla och ni får också en uppfattning om hur Negombo stad ser ut. 

- Gör ett besök i staden Negombos centrum

- Sola, bada och njut. Temperaturen i havet är alltid 26-30 grader. 

 • Stranden i Negombo.

 • Nyfångad fisk.

Törstiga apor på vår väg upp till Grott templet.

DAG 3-5

Chamila eller någon av hans chaufförer hämtar er på hotellet efter frukosten. Rundresan börjar med att ni kör till Dambulla.

Dit är det ca 140 km. och det tar ca 3,5 timmar.

Ni besöker Gyllene templet-Grott templet i Dambulla. Det är 150 meter upp till templet och ca 450 trappsteg att gå, men väl uppe är utsikten mödan värd. Tänk på att axlar och knä måste vara täkta annars blir man inte insläppt i templet. På vägen upp möter man apor, dom är väldigt söta men se upp, dom stjäl gärna vattenflaskor och annat, så håll i era saker. Väl uppe möts ni av en fantastisk utsikt över bergen. Templet som är mer än 2000 år gammalt består av många grottor men det är fem man får besöka. Grottempelkomplexet är Sri Lankas bäst bevarade och största. Här finns ca 150 gyllene statyer. Vissa är skulpterade direkt i grottväggarna. Gyllene templet är med på Unescos världsarvslista.

Efter besöket på Gyllene templet åker ni till hotellet och checkar in. Här stannar ni 2 nätter.

Dagen efter börjar med ett besök på Lejonklippan-Sigiriya. Kungen Kashyapa 477-495 e.Kr. lät bygga ett palats på toppen och ruinerna finns fortfarande kvar. Klippan kallas för Lejonklippan eftersom ingången byggdes i form av ett lejonhuvud. I dag finns bara lejonets två stora tassar kvar. Det är 1202 trappsteg att gå för att komma upp till toppen men utsikten från klippan är värt besväret, den är fantastisk. Lejonklippan är med på Unescos världsarvslista.

Sent på eftermiddagen blir det ko-safari. Ni åker i en vagn dragen av en ko ner till sjön där ni ros över i båt/båtar till den lilla byn. Här får ni uppleva hur man lagar traditionell Singalesisk mat. Givetvis får ni provsmaka. Efteråt blir ni körda tillbaka till bilen med tuck tuckar. Turen tar ca 1,5 timme.

Nästa morgon fortsätter rundresan till Trincomalee.

 • Gyllene templet/Grott templet i Dambulla.

 • Lejonklippan-Sigiriya.

 • Ko-safari.

Stranden i Trincomalee.

DAG 5-10

Det är ca 100 km. att köra till Trincomalee och det tar ca 2,5 timmar.

När ni är framme checkar ni in på hotellet. Här stannar ni 5 nätter.

Staden som också kallas för Trinco har en av världens största naturliga hamnar. Trinkomalee var en av de städer på Sri Lanka som drabbades hårdast av tsunamin 2004. Man har byggt upp mycket igen men fortfarande syns spåren efter förödelsen.

Här finns underbara stränder med vit sand, kristallklart vatten och är en perfekt plats för att snorkla. Utanför Nilaweli strand ligger ön Pigeon Island där finns fantastiska korallrev och det tar bara några minuter ut till ön med båten. Vi rekommenderar att ni använder badskor eftersom korallreven är inne på så grunt vatten att man annars lätt kan skära sig i fötterna.

Ett besök i Hindutemplet-Koneswaram är en trevlig utflykt.Templet ligger väldigt vackert uppe på Swami klippan med havet runt om. Du kommer säkert att undra varför det hänger en massa små burar i träden. Burarna hängs upp av par som har svårt att få barn, inne i buren lämnar man en bön om hjälp till gudarna.

Sola, bada och njut. Vid denna tiden på året är det som bäst här.

Efter Trincomalee går resan vidare till Polonnaruwa området.

 • Nilaweli stranden i Trincomalee.

 • Pigeon Island.

 • Hindutemplet-Koneswaram.

Ruinerna i Polonnaruwa.

DAG 10-11

Det är ca 100 km. att köra till Polonnaruwa området och det tar ca 3,5 timmar.

När ni är framme checkar ni in på hotellet. Här stannar ni 1 natt. 

På eftermiddagen ca 14.30 åker ni ut på en jeep safari. I området finns det tre nationalparker Minneriya, Ecopark och Kaudulla. Vilken park man åker ut i beror på var elefanterna befinner sig. Sent på eftermiddagen börjar dom stora elefanthjordarna  vandra till den stora regnvatten reservoaren för att dricka och svalka sig. Det är en fantastisk känsla att sitta där med massor med vilda elefanter runt om jeepen. Detta är den största kända mötesplatsen för asiatiska elefanter i världen. I nationalparkerna kan man också få se olika arter av apor, sengångare, sambarhjort, vilda bufflar, myrkottar, vackra fåglar, krokodiler, varaner och om man har en otrolig tur leoparder.

Dagen efter åker ni vidare till Kandy. Om ni önskar så finns det möjlighet att besöka ruinerna i Polonnaruwa innan ni ger er av. Detta ingår inte utan betalas på plats och kostar ca 300 Kr. per person. Om ni i stället vill göra ett besök på temuseet som ligger i Hanthana området går det att ordna på vägen till Kandy. Museet har stängt på Söndagar.

I slutet av 1100-talet utropades Polonnaruwa till huvudstad av kung Vijayabahu. Här blomstrade handeln och jordbruket. Kungen krävde att inte en droppe vatten från himlen fick slösas bort utan skulle användas för landets utveckling. Därför byggdes det och utvecklades nya bevattningssystem. Dessa bevattningssystem ger ännu i dag vatten till risodlingarna under torrperioden. Det största av dessa system är Parakramasjön en vattentank så stor att den ibland av misstag tas för havet. I dag är resterna av Polonnaruwa en av de viktigaste arkeologiska platserna på Sri Lanka och den visar på de tidiga härskarnas storhet.

Temuseumet ligger vackert bland teplantagerna. Här blir ni guidade runt och får se gamla maskiner som förr användes inom teproduktionen. Ni får provsmaka te och ni kan köpa hög-kvalitets te till ett bra pris.

Resan fortsätter till Kandy.

 • Elefanterna från nationalparkerna.

 • Regnvatten resorvaren.

Tandtemplet-Sri Dalada Maligawa


DAG 11-13

Det är ca 130 km att köra till Kandy och tar ca 3,5 timmar.

När ni kommer fram checkar ni in på hotellet. Här stannar ni 2 nätter.

Kandy som är uppsatt på Unescos världsarvslista är den näst största staden på Sri Lanka efter Colombo och ligger 500 meter över havet. Den grundades på 1300-talet. Staden ligger vackert beläget nere i en dal mellan de imponerande bergen.

 

På kvällen klockan 17.00 blir det dansshow. Uppvisningen går av stapelen varje kväll och pågår i en timme. Kandyan-dansen har sitt ursprung från Kandy. Det dansas vilt till ljudet av trummorna i bakgrunden. Kostymerna är imponerande och färgglada. Föreställningen avslutas med en eldshow. Uppvisningen sker i närheten av tandtemplet och Kandy sjön.

Nästa förmiddag besöker ni Tandtemplet- Sri Dalada Maligawa som är stadens mest kända byggnad. Det sägs att templet är byggt runt om en av buddhas tänder.Templet är en av de viktigaste religösa platserna för buddisterna och en helig plats för miljoner troende.

På eftermiddagen åker ni till den kungliga botaniska trädgården i Peradeniya som ligger 5 km. utanför Kandys stadskärna. Trädgården är känd för sina orkideer och här finns 4000 växtarter. Förutom orkideer finns här kryddor, medicinalväxter, blommor och palmer. 

Efter frukost nästa dag åker ni tillbaka till Negombo.

 • Kandyan-dansare.

 • Tandtemplet-Sri Dalada Maligawa.

 • Den kungliga botaniska trädgården.

Elefantbarnhemmet i Pinnawela.

DAG 13-15

Det är ca 120 km. att köra till Negombo och det tar ca 3 timmar.

På vägen tillbaka stannar ni och besöker elefantbarnhemmet i Pinnawela. Här tar man hand om skadade vilda elefanter och elefantungar som blivit övergivna. Har man tur kan man få se när dom matar elefentungarna med nappflaska. Två gånger om dagen tar man ner elefanter till floden så att dom får bada, det är mäktigt att se dom stora djuren på så nära håll vandra över vägen ner till floden. Ett härligt stopp på vägen.

Tillbaka i Negombo chekar ni in på ert hotell. Ni har 2 nätter kvar att njuta av Sri Lanka.                              

 • Elefantbarnhemmet i Pinnawela.

 • Stranden i Negombo.

DAG 15

Ni blir hämtade på hotellet och körda till flygplatsen i god tid innan planet lyfter.

Vi alla hoppas att ni haft en underbar resa till denna fantastiska ö och hälsar er hjärtligt välkomna tillbaka.

                                        AYUBOWAN-FARVÄL

                       och må du leva länge och hälsosamt

 

                                                     Vad som ingår i denna rundresa

                        
                                             
Förfrågan eller bokning  HÄR BOKAR DU