Privata endags paketresor

 

  1   Elefantbarnhemmet och Kandy

 

                                2  Lejonklippan och Gyllene templet

 

                                3  Forsränning i Kitulgala

 

                      1

    Elefantbarnhemmet ock Kandy

 

Ni blir hämtade på flygplatsen eller på ert hotell i Negombo klockan 6.00.

Första stoppet på er resa till Kandy blir på elefantbarnhemmet i Pinnawela. Här tar man hand om skadade vilda elefanter och elefant ungar som blivit övergivna. Har ni tur kan ni få se på när dom matar baby elefanterna med nappflaskor. Ni får också möjlighet att se när elefanterna promenerar ner till floden för att dricka och svalka sig.

Efter besöket på elefantbarnhemmet fortsätter ni till Hanthana för ett besök på temuseumet. Museumet är vackert beläget bland teplantagen. Här blir ni guidade runt och får se dom gamla maskinerna som användes för i tiden för att göra te. Ni får smaka på teet och kan köpa te med hög kvalitet till ett bra pris. Museumet är stängt på söndagar.

Ni åker vidare till Kandy. Kandy som finns med på Unescos World Heritage lista är den näst största staden på Sri Lanka bara Colombo är större. Staden ligger 500 meter över havsytan. Kandy grundades på 1300- talet och ligger vackert beläget i en dal mellan dom imponerande bergen.

När ni kommer till Kandy besöker ni Temple of the Tooth-Tand Termplet som är stadens mest kända byggnad. Det sägs att templet är byggt runt om en av Buddhas tänder. Templet är en av dom viktigaste religösa platserna för Buddisterna och en helig plats för miljoner troende.

Efter besöket i Kandy återvänder ni till flygplatsen eller ert hotell i Negombo.

 

Detta ingår i denna endagstur till elefantbarnhemmet och Kandy:

 

- Hämtning och lämning på flygplatsen eller på hotell i Negombo.

- Transport i en A/C utrustad bil/minibuss med engelsktalande chaufför/guide.

- Inträden till elefantbarnhemmet, temuseumet och Tand Templet med lokal guide. 

 

 

                                 

Lejonklippan och Gyllene templet

 

Ni blir hämtade på flygplatsen eller på ert hotell i Negombo klockan 6.00.

Resan till Sigiriya och Dambulla går via Kurunagala. Kurunagala är en stor stad som är omgiven av 8 mycket stora berg. Bergen har fått namn efter vad dom liknar, sex av dom bär namn efter djur. Det största berget kallas för elefantberget och är 325 meter högt och liknar en elefant. På toppen finns en 27 meter hög Buddha staty.

Första stoppet på resan blir i Sigiriya där ni får möjlighet att klättra upp till toppen av Lejon klippan. 477-495 e.Kr. lät kung Kashyapa bygga ett palats på toppen och ruinerna finns fortfarande kvar. Klippan kallas för Lejon klippan eftersom ingången byggdes i form av ett lejonhuvud. I dag finns bara lejonets två stora tassar kvar. Det är 1202 trappsteg att gå upp till toppen men utsikten är värt besväret, den är fantastisk. Lejonklippan är med på Unescos världsarvslista.

Efter besöket på Lejonklippan fortsätter resan till Dambulla för ett besök i Gyllene templet. Upp till grott templet är det ca. 150 meter och 450 trappsteg att gå. Utsikten där uppe är mycket vacker. Templet som är mer än 2000 år gammalt består av många grottor men det är fem man får besöka. Grottempelkomplexet är Sri Lankas bäst bevarade och största. Här finns ca 150 gyllene statyer och vissa är skulpterade direkt i grottväggarna. Gyllene templet är med på Unescos världsarvslista.

Tänk på att axlar och knä måste vara täckta för annars blir man inte insläppt.

Efter besöket på Gyllene templet återvänder ni till flygplatsen eller till ert hotell i Negombo.

 

Detta ingår i denna endagstur till Lejonklippan och Gyllene templet:

 

- Hämtning och lämning på flygplatsen eller på hotell i Negombo.

- Transport i en A/C utrustad bil/minibuss med engelsktalande chaufför/guide. 

- Inträden till Lejonklippan med engelsktalande lokal guide och Gyllene templet.

                              3

              Forsränning i Kitulgala

 

Ni blir hämtade på flygplatsen eller på ert hotell i Negombo klockan 7.00.

Den lilla staden Kitulgala ligger i den centrala delen på ön och är centralorten för forsränning på Sri Lanka. Det tar ca. 2 1/2 timme att köra dit från Negombo. 

Kelani floden rinner genom stadens centrum och fylls på med vatten från två monsunregn varje år så detta är ett bra ställe för forsränning. Delar av filmen Bron över floden Kwai spelades in här, bron finns fortfarande kvar och man paddlar under den.

Efter forsränningen som tar ca. 1 1/2 timme återvänder ni till flygplatsen eller ert hotell i Negombo.

 

Detta ingår i denna endagstur till Kitulgala med forsränning:

- Hämtning och lämning på flygplatsen eller på hotell i Negombo.

- Transport i en A/C utrustad bil/minibuss med engelsktalande chaufför/guide.

- Inträde till forsränning.