Sri Lanka.

Sri Lanka (före detta Ceylon) är en liten tropisk ö (350 km. lång och 180 km. bred)

Sri Lanka ligger i Asien, 50 km. söder om Indien i Indiska oceanen. Klimatet är tropiskt och medeltemperaturen ligger runt 25 grader året om. Varmast är det vid kusterna där det kan bli upp till 33 grader och svalast i bergen där temperaturen på de högsta ställena kan sjunka till 17 grader. Under de senaste åtta åren har vi besökt detta för oss paradis sexton gånger. Solat, badat, rest runt och fått upplevt en massa spännande och fantastiska saker.

 

                                                 På Sri Lanka finns det mycket att se och uppleva:

Stranden i Negombo.

                                   Underbara stränder

Dom vackra kusterna med sina långa sandstränder inbjuder till avkoppling och här behöver man inte trängas. Temperaturen i havet understiger aldrig 26 grader.

                                                                                                                            

 

Utsikt över bergen på Sri Lanka.

                                    Vackra bergsområden

Känslan när man åker i inlandets bergsområden är svår att beskriva. Vägar som bär uppför bergen och ner i dalarna, med en magiskt vacker utsikt över teplantag, vattenfall och sjöar kan inte beskrivas utan måste upplevas.                                                                                                                            

Udawalawe nationalpark på Sri Lanka.

                                      Nationalparker

På Sri Lanka finns många nationalparker. Den vi brukar rekommendera på södra delen av ön är Udawalawe. I parken får man se de vilda djuren i sin naturliga miljö. Här lever elefanter, bufflar, apor, dengo, rådjur, krokodiler, vildsvin, Sri Lankas national djur den färg glada tuppen och inte minst alla vackra fåglarna.

I den centrala delen av ön i närheten av Lejonklippan finns en stor regnvatten reservoar. På eftermiddagen vandrar dom stora elefanthjordarna från nationalparkerna Minneriya, Ecopark och Kadulla dit för att dricka och svalka sig.

 

 

 

 

 

          Sri Lanka har många platser som är uppsatta på                                                                         Unescos världsarvslista exempelvis:

Lejonklippan-Sigiriya.

                                        Lejonklippan-Sigiriya

Kung Kashyapa 477-495 e.Kr. lät bygga ett palats på klippans topp och ruinerna finns fortfarande kvar. Sigiriya kallas för Lejonklippan eftersom ingången byggdes i form av ett lejonhuvud. Det är 1202 trappsteg att gå för att komma upp till toppen. Från klippans topp är det en fantastisk utsikt.                                                                                                                                                                             

Grottemplet-Gyllene templet i Dambulla.

                   Grottemplet-Gyllenetemplet i Dambulla

Det är 150 meter upp till templet och ca 450 trappsteg att gå, när du kommer upp möts du av en fantastisk utsikt. Gyllenetemplet som är mer än 2000 år gammalt består av många grottor, fem av dem får man besöka. Här finns ca 150 gyllene statyer och vissa är skulpterade direkt i grottväggarna.                                                                                                     

Polonnaruwa.

                                                 Polonnaruwa

I slutet av 1100-talet utropades den forntida staden till huvudstad av Kung Vijayabahu. I dag är resterna av Polonnaruwa en av de viktigaste arkeologiska platserna på Sri Lanka och den visar på de tidigare härskarnas storhet.  

Tandtemplet i Kandy

               Tandtemplet-Sri Dalada Maligawa i Kandy

Det sägs att templet är byggt runt om en av buddhas tänder och är Kandys mest kända byggnad. Sri Dalada Maligawa är en av de viktigaste religösa platserna för buddisterna och en helig plats för miljoner troende.  

Rundresor på Sri Lanka ägs och drivs av oss Karin och Bo Hallberg. Tillsammans med vår gode vän Chamila som äger och driver ett företag som kör och guidar turister på Sri Lanka beslöt vi oss för att erbjuda rundresor på denna underbara ö på samma fantastiska sätt som vi har gjort våra.

Utifrån Chamilas långa erfarenhet av att köra och guida turister och våra erfarenheter och upplevelser av många rundresor på Sri Lanka har vi gjort två olika förslag på hur man kan resa runt, få se och uppleva mycket men utan att stressa. Nedan hittar ni länkar till våra två förslag på rundresor där också hänsyn tagits till när på året man vill besöka Sri Lanka. Givetvis kan vi också göra en rundresa precis så som ni vill ha den.

När vi har gjort våra rundresor har det alltid varit viktigt att få se och uppleva mycket men också att det ska finnas tid att stanna upp och njuta av allt man ser och upplever. Detta har legat som en grund i planeringen av våra två förslag på bra och trevliga rundresor.

Det är jag Karin som kommer att boka och planera er rundresa. När ni landar på Sri Lanka kommer Chamila eller någon av hans chaufförer och hämtar er på flygplatsen och kör er till ert hotell. Efter några dagar i Negombo hämtas ni på hotellet och er rundresa börjar.  

RUNDRESA 1

Är bäst att göra från december - april.  RUNDRESA 1 

 

RUNDRESA 2

Är bäst att göra från juni - september.  RUNDRESA 2

 

 

PLANERA DIN EGEN RUNDRESA

Givetvis kan vi skräddarsy er rundresa. Skriv ner era önskemål  Kontakt

 

Så det enda ni behöver göra för att få en fantastisk upplevelse är:

 

1 Boka flygbiljetter. På MOMONDOS hemsida brukar vi boka våra flygbiljetter.

2 Välj vilken rundresa ni vill göra eller gör er egen rundresa med vår hjälp. Berätta för oss vad ni vill se och göra så arangerar vi en resa så som ni vill ha den.

3 Köp visum.   VISUM               

4 Förfrågan eller Bokning.  Kontakt

Vi har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet

 

Att vi har ordnat med resegaranti innebär att du kan få ersättning om någon del av din paketresa eller sammanlänkade researrangemang blir inställd om vi skulle drabbas av insolvens.

Att vi har ordnat med resegaranti betyder att du har rätt till ersättning för den del av paketresan eller sammanlänkade researrangemanget som vi ansvarar för och som inte har fullgjorts.

Kontrollera att vi har ordnat med resegaranti

Länk till: https://www.kammarkollegiet.se/vara-tjanster/resegaranti/ansok-om-ersattning-ur-resegarantin

Läs mer om resegaranti hos Kammarkollegiet

Länk till: https://www.kammarkollegiet.se/vara-tjanster/resegaranti/anmal-reseverksamhet