Sri Lankas flagg

Sri Lankas flagg

                    Rundresa 2 på Sri Lanka

                                    19 dagar/18 nätter 

                                                         Denna rundresa är bäst att göra juni - september                     

Rundresa 2

Rundresa 2

Dag 1-3 Negombo

När ni landat på Bandaranaike international airport i Colombo möts ni av Chamila eller någon av hans chaufförer. Ni blir körda till ert hotell i Negombo och checkar in. Dit tar det ca en 1/2 timme.

Här stannar ni 2 nätter så att ni hinner      vila ut, bada, sola och börja lära känna      Sri lanka.

            AYUBOWAN-VÄLKOMMEN

Följande aktiviteter ingår i resans pris:

- En båttur på den holländska kanalen eller i Negombo lagun med Sarath. En tuck tuck hämtar er på hotellet och tar er till båten. Kanal/Laguntur

På kanalturen får man se många vackra fåglar som Sarath är specialist på att hitta. Har man tur så kan man får se den vilda apfamiljen som bor där.  Mannen som klättrar högt upp i palmerna för att tappa dom på saven som han sen jäser till palmbrännvin är fascinerande att möta.Turen avslutas med en magisk solnedgång.

På lagunturen åker man via den holländska kanalen ut i Negombo lagun. Här finns vilda apor, flygande hundar (fladdermöss) som hänger i träden, vackra fåglar och fiskare som är ute och fångar räkor på sitt eget sätt.Turen avslutas med en magisk solnedgång.

 - En runtur i Negombo stad med Sunil´s tuck tuck.   Rundtur i Negombo

Han hämtar er på hotellet och tar er på en ca 2 timmars tur i Negombo stad. Man kan åka 2 vuxna i tuck tucken + ett barn om ni är fler ordnar han fler tuck tuckar.

Vill man se fiskmarknaden i full gång får man åka klockan 7:00 på morgonen för det är då handeln med den nyfångade fisken pågår som intensivast.

På turen får man uppleva:

Fiskmarknaden, holländska fortet, holländska kanalen, Hindutemplet Crisna Mariamma, S:t Marys kyrka, Buddatemplet Angurukaramulla och ni får också en uppfattning om hur Negombo stad ser ut. 

Om ni vill kan ni besöka staden Negombos centrum

Sola, bada och njut. Temperaturen i havet är alltid 26-30 grader. 

Stranden i Negombo

Nyfångad fisk

Utsikt över Kandy

Utsikt över Kandy

Dag 3-5 Kandy

Chamila eller någon av hans chaufförer hämtar er på hotellet efter frukosten. Rundresan börjar med att ni åker till Kandy.

Det är ca 120 km att åka och det tar ca 3 timmar att köra dit.

På vägen till Kandy stannar ni för att se badande elefanter i Pinnawela Klockan 10:00 på förmiddagen tar man ner elefanter till floden så att dom får bada, det är mäktigt att se dom stora djuren på så nära håll vandra över vägen ner till floden. Ett härligt stopp på vägen.

Kandy som är uppsatt på Unescos världsarvslista är den näst största staden på Sri Lanka efter Colombo och ligger 500 meter över havet. Staden grundades på 1300-talet och ligger vackert beläget nere i en dal mellan de imponerande bergen.

Framme i Kandy checkar ni in på ert hotell. Här stannar ni 2 nätter.

Följande aktiviteter ingår i resans pris:

- Dansuppvisning som går av staplen varje kväll klockan 17:00 och som pågår i en timme. Kandyandansen har sitt ursprung från Kandy. Det dansas vilt till ljudet av trummorna i bakgrunden. Kostymerna är imponerande och färgsprakande. Föreställningen avslutas med en eldshow. Uppvisningen sker i närheten av tandtemplet och Kandysjön.

- Ni besöker Sri Dalada Maligawa. Tandtemplet som är stadens mest kända byggnad sägs vara byggt runt om en av Buddhas tänder. Templet är en av de viktigaste religösa platserna för buddisterna och en helig plats för miljoner troende.

- Det blir ett besök i den kungliga botaniska trädgården i Peradeniya som ligger 5 km utanför stadskärnan.Trädgården är känd för sina orkideer och här finns 4000 växtarter. Förutom orkideer finns här kryddor, medicinalväxter, blommor och palmer.

Kandyan dansshow

Sri Dalada Maligawa Tandtemplet

Botaniska trädgården i Peradeniya

Törstiga apor på vår väg upp till Grott templet.

Törstiga apor på vår väg upp till Grott templet.

Dag 5-7 Dambulla

Från Kandy till Dambulla är det ca 80 km och det tar ca 2 timmar att köra.

Här stannar ni 2 nätter.

Följande aktiviteter ingår i resans pris:

- Ni besöker Gyllene templet som också kallas Grott templet i Dambulla. Det är 150 meter upp till templet och ca 450 trappsteg att gå, men väl uppe är utsikten mödan värd. Tänk på att axlar och knä måste vara täkta annars blir man inte insläppt i templet. På vägen upp möter man apor, dom är väldigt söta men se upp, dom stjäl gärna vattenflaskor och annat, så håll i era saker. Väl uppe möts ni av en fantastisk utsikt över bergen. Templet som är mer än 2000 år gammalt består av många grottor men det är endast fem man får besöka. Grottempelkomplexet är Sri Lankas bäst bevarade och största. Här finns ca 150 gyllene statyer. Vissa är skulpterade direkt i grottväggarna. Gyllene templet är med på Unescos världsarvslista.

- Lejonklippan Sigiriya. Kungen Kashyapa 477-495 e.Kr. lät bygga ett palats på toppen och ruinerna finns fortfarande kvar. Klippan kallas för Lejonklippan eftersom ingången byggdes i form av ett lejonhuvud. I dag finns bara lejonets två stora tassar kvar. Det är 1202 trappsteg att gå för att komma upp till toppen men utsikten från klippan är värt besväret, den är fantastisk. Lejonklippan är med på Unescos världsarvslistan.

- På eftermiddagen ca 14:30 åker ni ut på en jeep safari I området finns det tre nationalparker Minneriya, Ecopark och Kaudulla. Vilken park man åker ut i beror på var elefanterna befinner sig. Sent på eftermiddagen börjar dom stora elefanthjordarna  vandra till den stora regnvatten reservoaren för att dricka och svalka sig. Det är en fantastisk känsla att sitta där med massor med vilda elefanter runt om jeepen. Detta är den största kända mötesplatsen för asiatiska elefanter i världen. I nationalparkerna kan man också få se olika arter av apor, sengångare, sambarhjort, bufflar, myrkottar, vackra fåglar, krokodiler och varaner.

Gyllene templet Grott templet i Dambulla

Lejonklippan Sigiriya

Elefanterna vid regnvatten reservoaren

Utsikt över stranden i Kalkudah Pasikudah

Utsikt över stranden i Kalkudah Pasikudah

Dag 7-11 Kalkudah eller Pasikudah

Från Dambulla till Kalkudah området är det ca 140 km och det tar ca 2 timmar och en kvart att köra.

Här stannar ni 4 nätter.

Kalkudah beach och Pasikudah beach är två underbara stränder på Sri Lanka`s östkust. Vilken strand ni kommer att bo på beror på vilka hotell som är tillgängliga. Havet är klart och lugnt Här finns fina korallrev som man kan snorkla i. Sola, bada och njut.

Stranden i Kalkudah Pasikudah

Fina korallrev att snorkla i

Korna tycker också om dom fina stränderna

En strand i Trincomalee

En strand i Trincomalee

Dag 11-15 Trincomalee

Det är ca 110 km att köra till Trincomalee det tar ca 2 timmar och en kvart att köra dit.

Här stannar ni 4 nätter.

Staden som också kallas för Trinco har en av världens största naturliga hamnar. Trinkomalee var en av de städer på Sri Lanka som drabbades hårdast av tsunamin 2004. 

Här finns underbara stränder med vit sand, klart vatten och är en perfekt plats för att snorkla. Utanför Nilaweli strand ligger ön Pigeon Island där det finns ett vackert korallrev det tar bara några minuter ut till ön med en båt. Vi rekommenderar att ni använder badskor eftersom korallreven är inne på så grunt vatten att man annars lätt kan skära sig i fötterna.

Följande aktivitet ingår i resans pris:

- Hindutemplet Koneswaram. Templet ligger väldigt vackert uppe på Swami klippan med havet runt om. Du kommer säkert att undra varför det hänger en massa små burar i träden. Burarna hängs upp av par som har svårt att få barn, inne i buren lämnar man en bön om hjälp till gudarna.

Sola, bada och njut. 

Nilaweli stranden i Trincomalee

Pigeon Island

Hindutemplet Koneswaram

Jetavanaramaya Stupa i Anuradhpura

Jetavanaramaya Stupa i Anuradhpura

Dag 15-17 Anuradhapura

Från Trincomalee till Anuradhapura är det ca 100 km och det tar ca 2 timmar att köra dit.

Här stannar ni 2 nätter.

Anuradhapura är en stor stad i den norra centrala provinsen på ön. Staden var en gång i tiden huvudstad på Sri Lanka. Staden har välbevarade ruiner från en forntida Sinhalacivilisation. Staden finns med på Unescos världsarvslista.

Mihintale är en helig bergstopp nära Anuradhpura. Man tror att det var på denna plats som den buddhistiska munken Mahinda och kung Devanampiyatissa mötes och som sen ledde till att buddhismen introducerades på Sri Lanka. Mihintale är en pilgrimsplats med flera religösa monument.

Följande aktiviteter ingår i resans pris:

- En guidad vandring genom Anuradhpuras gamla stad.

- Ett besök i Mihintale

Ruwanveli Seya, Anuradhapura

Mihintale klippan

Kantaka Seya, Mihintale

Leopard i Wilppatus Nationalpark

Leopard i Wilppatus Nationalpark

Dag 17-19 Negombo

Resan fortsätter mot Negombo dit är det ca 190 km och det tar ca 4 timmar att köra.

På vägen tillbaka stannar ni i Wilppatus Nationalpark och gör en halvdags jeepsafari. Wilppatu är öns största nationalpark och ligger på Sri Lankas nordvästkust. Parken är världsberömd för sina leoparder. Här kan man få se elefanter, apor, krokodiler, leoparder, buffel, hjortar, påfåglar mm.

Efter safarin åker ni tillbaka till Negombo.

Wilppatus nationalpark

Dag 19 hemresa

 

Ni hämtas på hotellet och blir körda till flygplatsen i god tid innan ert plan lyfter.

Vi alla hoppas att ni haft en underbar resa till denna fantastiska ö och hälsar er hjärtligt välkomna tillbaka.

                                        AYUBOWAN-FARVÄL

                       och må du leva länge och hälsosamt

 

                                                     Vad som ingår i denna rundresa

                        
                                             
Förfrågan eller bokning  HÄR BOKAR DU

Dela den här sidan